KLP og DGNB
DGNB er en certificering for bygninger og byområders bæredygtighed. Det er en international standard tilpasset danske forhold. Det er Rådet for bæredygtigt Byggeri (tidligere Green Building Council Denmark), der står for certificeringen.
Systemet bygger på den helhedsorienterede tilgang til bæredygtighed (FN’s definition) med de tre hovedsøjler: social-, økonomisk- og miljømæssig kvalitet.
En holistisk tilgang
DGNB-systemet er fleksibelt og stiller ikke specifikke krav til bestemte løsninger eller materialer, da bygninger har forskellige funktioner og forskellige krav. En bygning eller et byområde bliver derfor evalueret ud fra deres performance. Projekterne har ofte forskellige fokusområder, hvor der opnås højere score i forskellige kvaliteter alt efter fokus.
I DGNB-systemet skal der være balance mellem de overordnede kvaliteter. Alle har minimumskrav, sådan at man ikke kan excellere i ét område, hvis det er på bekostning af et andet.
DGNB er et trappe-certificeringssystem og derfor kan man afhængigt af ambitionsniveau og certificeringstype arbejde efter at blive tildelt fra DGNB Bronze og op til DGNB Platin.
Læs mere om DGNB-systemet
Nye bygninger
Der er flere kategorier af certificeringer. For os er det "Nye bygninger" og "Bygninger i drift", der er aktuelle. Vi har haft to byggeprojekter, hvor værktøjet har været brugt som en del af styringen undervejs, og de har begge kastet flotte resultater - og ejendomme - af sig.
Bygninger i drift
DGNB for bygninger i drift er udviklet til at være et transformations- og styringsværktøj, der understøtter bygningsejere, -operatører og -brugere i udviklingen af en bæredygtig og handlingsorienteret ejendomsstrategi. Ved systematisk at evaluere oplysninger omkring bygningens tilstand, brugssituation og faktiske forbrugsdata, hjælper systemet til at skabe gennemsigtighed i bygningsdriften samt identificere optimeringspotentialer.
Læs mere om de enkelte certificeringer